De fyra hörnstenarna


Vårt mål är att skapa platser där vi själva skulle vilja leva. På så sätt tror vi att vi kan erbjuda Uppsalas invånare den bästa lösningen vad gäller innovativ design, en hälsosam miljö, gröna lösningar och god tillgång till aktiviteter och service. Denna vision har varit med oss sedan starten för snart tio år sedan och kommer att följa med oss när vi bygger vidare in i framtiden. I varje projekt utgår vi från våra fyra hörnstenar; design, hållbarhet, aktiviteter och service.

Design

Design handlar inte bara om god smak och materialval. För oss är design så mycket mer. God design kan även vara smarta lösningar som fokuserar på dig och platsen där du ska bo och leva. Men en smart lösning ska samtidigt vara vacker, tidlös och väcka nyfikenhet, både nu och i många år framöver. Med vår design strävar vi efter just detta, projekt som vi kan vara stolta över både idag och om 100 år.

Hållbarhet

I dagens samhällsbyggnad är hållbarhet en självklarhet. Att bygga miljösmart är viktigt och en del av vårt gemensamma ansvar, därför lägger vi mycket tid på att hitta nya, smarta sätt att t.ex. minska energibehoven. Men hållbarhet innebär också att man bör hushålla med en av de största bristvarorna i våra städer – själva marken. Därför planerar vi våra byggnader och platser så att de utnyttjas maximalt, varje dag, dygnet runt och året runt. Det är hållbarhet för oss.

Service

Den fysiska byggnaden är en viktig start, men det behövs mer för att bygga en sammanhållen stad som erbjuder människor en miljö där de vill bo och leva. Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd från bageriet runt hörnet, träna i det lokala gymmet eller att ha möjlighet att träffa en vän på caféet intill? Varje nytt kvarter vi bygger ska ha sin egen själ och vara en plats som kan leva under dygnets alla timmar med en blandning av god service, handel, kontor och bostäder.

Aktivitet

Vi vill skapa byggnader och platser som uppmuntrar till aktivitet och sociala möten. Vi ger utrymme för breda och inbjudande trappor istället för stora hissar. Vi planerar för enkla och lättillgängliga träningsytor och mötesplatser både inomhus och utomhus. En bra byggnad eller plats skall erbjuda liv och rörelse under dygnets alla timmar, det skapar i sin tur en känsla av trygghet hos både boende och besökande i staden.